Moedermelk bewaren

Waar je moedermelk het beste in kan bewaren

Moedermelk bewaren wordt steeds vaker gedaan en dat vinden wij super! De keuze dit te willen doen is natuurlijk heel verschillend. Wij adviseren alle mama’s sterk om moedermelk te bewaren in hoogwaardige containers om de veiligheid en kwaliteit te waarborgen. Het is essentieel om de juiste container te kiezen die er voor zorgt dat de kwaliteit behouden worden en vooral, dat er geen ongewenste stoffen erbij komen vanuit een verkeerde container.

Wij raden aan om containers te gebruiken die zijn gemaakt van glas of siliconen en die strenge testen hebben ondergaan om de hoogste veiligheidsgraad te bereiken, zoals wij dit uitvoeren met al onze producten.

Door te kiezen voor deze soorten containers kun je er gerust op zijn dat jouw baby alleen de beste en veiligste moedermelk krijgt.

Met onze expertise en hoge kwaliteitscontrole, zorgen we er voor dat je jouw moedermelk veilig kan bewaren voor de gezondheid en het welzijn van jou en jouw baby.

Het ontdooien van moedermelk

Het ontdooien van moedermelk moet voorzichtig gebeuren om de voedingswaarde en kwaliteit te behouden. Hier zijn de stappen die je moet volgen om moedermelk veilig te ontdooien:

  1. Kies de juiste methode: Er zijn verschillende manieren om moedermelk te ontdooien, zoals in de koelkast, onder stromend lauw water of in een flessenwarmer. Kies de methode die het beste bij je situatie past.

  2. Koelkastmethode: Plaats de bevroren moedermelk in de koelkast en laat het langzaam ontdooien. Dit is de veiligste manier om moedermelk te ontdooien, omdat het de temperatuur consistent houdt.

  3. Stromend water: Als je snel moedermelk moet ontdooien, kun je het in een waterdichte zak of plastic fles onder stromend lauw water plaatsen. Zorg ervoor dat het water niet te warm is om de moedermelk niet te beschadigen.

  4. Flessenwarmer: Gebruik een flessenwarmer om de moedermelk geleidelijk op te warmen. Volg de instructies van de flessenwarmer en controleer regelmatig om oververhitting te voorkomen.

  5. Vermijd magnetron: Het wordt sterk afgeraden om moedermelk in de magnetron te ontdooien of op te warmen, omdat dit hotspots kan creëren en de voedingsstoffen in de moedermelk kan vernietigen.

  6. Controleer de temperatuur: Controleer altijd de temperatuur van de moedermelk voordat je het aan je baby geeft. Het moet warm zijn, maar niet heet. Test het op je pols of de binnenkant van je pols voordat je het aan de baby geeft.

  7. Roer voorzichtig: Als de moedermelk eenmaal is ontdooid en opgewarmd, roer het voorzichtig om eventuele lagen vet te mengen die zich kunnen hebben gevormd tijdens het invriezen.

Het is belangrijk om ontdooide moedermelk binnen 24 uur te gebruiken. In het geval dat niet alles gedronken is, kun je het restant mengen met andere producten en niet weg te gooien, toch zonde 😉 Probeer moedermelk niet opnieuw in te vriezen, omdat dit de voedingsstoffen kan verminderen en het risico op bacteriële groei kan vergroten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *