Lavinia's recepten
Biologische baby muffins
Deze baby muffins zijn hier een groot succes!
Onze dochter van 11 maanden krijgt zowel prakjes als hele stukken als vaste voeding. De muffins zijn wat kruimelig maar dat vinden wij juist fijn, zodat ze niet hele grote happen neemt. Je kunt er ook voor kiezen de muffins in stukjes te scheuren of te verkruimelen in een bakje yoghurt met fruit. Je kent je baby als de beste!
En daarnaast maak je met dit recept ook een grote muffin voor jezelf (of voor je partner), want ik merkte dat ik veel tijd besteedde in de keuken voor mijn dochter en mezelf daarbij vergat.
Banaan muffins baby – Ingrediënten:
Wat heb je verder nodig?
Hier maak je ongeveer 18 kleine muffins en 1 grote voor jezelf van!
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet twee Haakaa muffin trays in en voor jezelf een ramekin bakje of ander klein schaaltje die oven bestendig is.
- Was de bosbessen als je verse bosbessen gebruikt.
- Smelt de ghee of kokosolie in een steelpannetje.
- Mix het ei met de banaan en gesmolten ghee of kokosolie in een blender (ik gebruik een Nutribullit) of met een hand mixer.
- Meng het boekweitmeel met een snufje kaneel en bakpoeder in een kom.
- Voeg het beslag toe aan het bloem mengsel en meng alles goed, maar roer voorzichtig
- Als het beslag te dik is kun je nog een scheutje (haver)melk toevoegen.
- Schenk het beslag nu voorzichtig in de vormen en in je eigen bakje. Voeg een bosbes per baby muffin toe en vergeet jezelf ook niet.
- Bak de muffins ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Na het bakken even laten afkoelen en dan kan je baby heerlijk smullen!
Overige muffins zijn in te vriezen.
Enjoy!
Volg Lavinia op Instagram: Naar haar Instagram account