pomp lekschaal

Je hebt misschien twee verschillende concepten gehoord over de Haakaa-pomp en zijn belangrijkste functie:

  1. Haakaa is geen pomp – het is om moedermelk op te vangen.
  2. Haakaa is een pomp + kan een overaanbod veroorzaken.

W๐—ฎ๐˜ i๐˜€ nou ๐—ฐ๐—ผ๐—ฟ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฐ๐˜?

Beide – maar het gaat erom hoe je het gebruikt! We hebben de Haakaa ontworpen als een pomp zowel als een lekschaal om je moedermelk op te vangen en de feedback van moeders over de hele wereld vertelt ons dat het effectief is voor beide functies.

Vang je verliezen met ๐—›๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ๐—ฎ๐—ฎ

Gewoon gebruiken met weinig tot geen zuigkracht (gebruik een pompbeha of strap om hem op zijn plaats te houden) gedurende een paar minuten om toeschietreflex op te vangen en haal het daarna eraf.

๐—ฃo๐—บ๐—ฝ met ๐—›๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ๐—ฎ๐—ฎ

Gebruik de flip-techniek en + knijp lucht uit het midden van de pomp voor het aanbrengen – harder knijpen = sterkere zuigkracht. Knijp + laat een paar keer los aan het begin als je dat nodig hebt. Je kunt ook opnieuw bevestigen als de zuigkracht vermindert.

๐—›๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ๐—ฎ๐—ฎ en jouw voorraad

De productie van moedermelk werkt op vraag en aanbod, dus zoals bij elke afkolfmethode, zuigt de Haakaa’s melk op, wat jouw voorraad kan vergroten. Het is niet de Haakaa โ€“ of een andere pomp โ€“ die direct een overaanbod veroorzaakt, het is hoe je hem gebruikt. Bespreek altijd met een LC bij vragen over je productie.

Om je voorraad te vergroten, is de aanvraag vergroten โ€“ door vaker aan te leggen of kolven. Je kunt je Haakaa op elke borst weer erop zetten na een voeding om jouw lichaam te signaleren om meer melk te maken. Het zal tijd kosten om je voorraad op te bouwen, mama!

Om de productie te verminderen, pomp je minder, met minder zuigkracht. Het is belangrijk om de duur van het kolven langzaam te verminderen met een paar minuten om de paar dagen, of probeer blokvoeding te geven. Te snel afnemen kan leiden tot stuwing, verstopte kanalen en mogelijke mastitis. MAAR als je een vol gevoel hebt, kun je de Haakaa toepassen om wat druk te verlichten.

We hopen dat dit bericht zal helpen met een deel van de verkeerde informatie die er is. Bedankt voor je steun โค๏ธ

โœ๏ธ๐Ÿ’• door Aliza Carr (Verloskundige & Perinatale Geestelijke Gezondheidsspecialist) van @bumpnbub en Courtney Garland (RN & IBCLC) van @mamalinc. Volg ze voor meer educatieve inhoud over geboorte, geboorte, borstvoeding + meer!